Neiti Kesäheinä sai Tiinalta Helmiliinalta saamansa helmioppaan (KIITOS!!), jonka selvissä ohjeissa ei ole mitään ongelmaa. Ongelmat alkoivat tupsahdella eteeni vasta työhön ryhdyttyä. Ensimmäiset  neljä, viisi solmua menivät aloittelijan tuurilla putkeen mutta sitten..
Koska olin ilmeisestikin valinnut liian ohuen helmisilkkilangan MV helmien kaveriksi, oli tehtävä tuplasolmu jokaisen helmen juureen. Noin seitsemmännen helmen kohdalla hermo repesi ja aloin tuumata että solmeilu olikin perujaan keskiaikisen Kiinan julmista kidutuskammioista.
Jatkoin työskentelyä ja kehittelin matkan varrella useita uusia kirosanoja. Homma oli siis kaikinpuolin luovaa.


Siinä jossain kohtaa parikymmentä solmua tehtyäni tajusin etteivät helmeni riitäkään kaulanauhaan. Pahus.
 Tästä tulikin siis tuppi, joka hoitelee nyt nilkkaketjun virkaa. Riemastuin hetkeksi oivaltaessani, että se oli ensimmäinen laatuaan - jostain kumman syystä en ole ennen nilkkaketjua hoksannut tehdä! Helmisolmeilukorusta tuli siis tupla esikoiseni.

Loppusuoralla ollessani aloin pujotella frenc wirea helmisilkkiin vaan kappas, olin saanut tehtyä lankaan, heti neulan perään solmun, eikä siitä tahtonut  wire mennä läpi vaikka  siinä jo tasajalkaa hypähtelin... Siispä katkaisin langan ja tungin sen helmeilyneulasta läpi, toivoen että neula mahtuisi helmenlävestä sisään. Se meni ja väsyneenä mutta onnellisena sain työn päätökseen.

Helmisolmeilukokemukseni oli siis melko kattava, sillä sain tehtyä kaikki maailman munaukset yhteen pieneen nilkkakoruun!! Heh.
Meikäläisen logiikalla tämä kuitenkin tarkoittanee vain, että pian on pistettävä itsensä uudestaan likoon, vaikka kahden langan tekniikalla.

700645.jpg

Sometimes I surprise myself totally.
This time I did it by getting a world record of making mistakes in this pearl knotting project.
It wasn't enough that knots were whimsical to do and they tend to go all the wrong places, but I also managed to choose too thin thread and in the middle of knotting I realized that I was short on freshwater pearls for neclace, so this jewellery is for my ankle now :o)

But after all - I'm willing to do pearl knotting soon again !!